SAMBUTAN HARI INOVASI MOA 2013

(Last Updated On: April 10, 2017)

Majlis sambutan Hari Inovasi MOA 2013 telah diadakan pada 10 Disember 2013 bertempat di Dewan Serbaguna Wisma Tani.Kumpulan KIK Suria diberi penghormatan khas pada majlis itu diatas pencapaian sebagai juara kategori teknikal/kementerian.

PENCAPAIAN KUMPULAN KIK JABATAN 2013

KONVENSYEN KIK KE 30 DI BORNEO CONVENTION CENTRE KUCING 30 NOVEMBER – 3 DISEMBER 2013

KUCHING: Dua kumpulan dari Pahang, Dimensi dan UK’s Global serta Synergy 10.1 dari Jabatan Perdana Menteri dan Suria dari Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani masing-masing merangkul Anugerah Ketua Setiausaha Negara (KSN) pada Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Perkhidmatan Awam Peringkat Kebangsaan Ke-30 2013, di sini semalam.
Dimensi dan UK’s Global mengungguli kategori Negeri / Pengurusan dan Teknikal manakala Synergy 10.1 dan SURIA mendominasi kategori Kementerian / Pengurusan dan Teknikal.Setiap pemenang membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000, piala serta sijil.
Gambar Kumpulan KIK Suria dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar Kelantan sempena Konvensyen Peringkat Kebangsaan kali ke 30 di Kuching Serawak.
Kumpulan Suria bergambar bersama pengarah dan VIP yang lain selepas menerima anugerah KSN

 

Bergambar bersama pegawai urusetia KIK MOA dan DVS Putrajaya

 

Ahli kumpulan Suria bergambar bersama trofi, mock -cheque dan sijil

 

Kumpulan KIK Suria dalam majlis hi-tea Majlis penyampaian anugerah Konvensyen KIK 2013

 

Kumpulan Suria bersedia menyampaikan persembahan si pentas Konvensyen KIK 2013

 

JOHAN KATEGORI TEKNIKAL PADA KONVENSYEN KIK PERINGKAT KEMENTERIAN PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI 2013
Dalam Konvensyen KIK peringkat Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani yang diadakan pada 10-13 September 2013 bertempat di Dewan Serbaguna MOA,Putrajaya, Kumpulan SURIA telah dinobatkan Johan Kategori teknikal,Persembahan Terbaik dan Fasilitator Terbaik.Piala dan sijil dan hadiah disampaikan oleh Yang Berhormat Datuk Seri Ismail Sabri bin Yacoob Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani.Kumpulan SURIA telah membawa pulang hadiah wang tunai RM5000.00 sebagai johan kategori teknikal dan RM1000.00 sebagai pasukan persembahan terbaik.

Ketua Kumpulan En.Zailani menerima mock check bernilai RM1000.00 atas kemenangan juara KIK kategori teknikal

JOHAN KATEGORI TEKNIKAL PADA KONVENSYEN KIK PERINGKAT JABATAN PERKHIDMATAN VETERINAR 2013
Dalam Konvensyen KIK peringkat Jabatan Perkhidmatan Veterinar(JPV) yang diadakan pada 25-26 Jun 2013 di Sabah Kumpulan SURIA telah dinobatkan Johan Kategori teknikal. Piala Pusingan dan hadiah wang tunai sejumlah RM5,000.00 telah disampaikan oleh Dato’ Ketua Pengarah JPV Malaysia.Majlis penyampaian hadiah berlangsung di Hotel Promenade Kota Kinabalu, Sabah.
Kumpulan SURIA bergambar bersama Dato.Ketua Pengarah dan Pengarah JPV Sabah.

 

Sejarah pencapaian Kumpulan KMK/KIK Jabatan diperingkat Jabatan,Negeri dan Kebangsaan tahun 1996-2011.